Redan som barn hade Björn Nordberg (då Johansson) intresset för att arbeta med trä och följde ibland med pappa som var sågverksarbetare till jobbet. Det var fashinerande att se hur stora stockar förvandlades till plank och brädor. Timmret man sågade kom ifrån bygden och en del av det användes vid tillverkning av lastpall som var en del av verksamheten på sågverket.

Som 11-åring började Björn att jobba på skollov och lediga stunder med enklare uppgifter vid laspallstillverkningen och på fritiden blev det mängder av olika ”byggprojekt” bl.a. en liten ”stuga” som i olika steg byggdes ut både på längden och på tvären. Ett antal lådbilar hanns det också med under åren, både med och utan motorer. Kvalitén och funktionen på de olika byggprojekten kan ju diskuteras men man lär av sina misstag och idag drygt 30 år senare har misstagen blivit till stor erfarenhet.

Nordbergs Snickeri startade i liten skala i slutet av 1990-talet av Björn Nordberg. I början tillverkades mest smådetaljer som t.ex. fönsterbrädor, lister och nån fönsterbåge då och då. 2003 blev det så mycket att göra så Björn sa upp sig från tidigare anställning och började tillverka fönster med tillbehör på heltid i den lilla snickarboden hemma på villatomten.

Det blev snabbt utrymmesbrist och 2005 köpte familjen en liten gård (Holsendal) i Landa strax utanför Vårgårda där det byggdes en ny verkstad. Kundkretsen växte liksom repetoaren av snickerier och under senare år har man levererat över hela Sverige och även lite till Norge.

Idag 2015 bor familjen kvar i Landa men snickeriet har flyttat ner till industriområdet på Korsgatan i Vårgårda där Björn tillsammans med Emil Jonsson tillverkar främst kök och inredningssnickerier, fönster och dörrar.

Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa till från idé till det färdiga resultatet och det är lika viktigt för oss som för kunden att nå fram till bästa möjliga resultat.